Stichting poes
Image default
Dieren

Wat voor lokaas muizen moet je gebruiken?

Muizen kunnen hele leuke beesten zijn. Misschien heb je wel muizen als huisdier of ken je iemand die muizen heeft als huisdier. Als huisdier kunnen het ongelooflijk leuke beestjes zijn, maar dat geldt niet voor wilde muizen die in jouw woning wonen. Deze muizen vreten alles op en zorgen ervoor dat je hele woning niet meer zo hygiënisch is. Het zijn verder vaak beesten die allemaal ziektes met zich meedragen en je kunt er dan ook echt erg ziek van worden als je met ze in aanraking komt. Om muizen te vangen, heb je echter wel het juiste lokaas nodig. Daarom kun je hier lezen wat voor lokaas muizen je het beste kunt gebruiken.

Niet al het lokaas muizen werkt

Lokaas is van belang als je een dier wil vangen. Als je bijvoorbeeld wel eens hebt gevist, dan weet je dat je met het ene lokaas heel veel succes kunt hebben, terwijl het andere lokaas helemaal geen zin kan hebben. Dit is met lokaas muizen ook zo. Soms kan het zo zijn dat de specifieke muizen in je woning een bepaald soort lokaas heel lekker vinden, terwijl het op een ander moment iets heel anders kan zijn. Het is daarom ook geen slecht idee om op de hoogte te zijn van een aantal verschillende soorten lokaas die veel muizen erg lekker vinden.

Houden muizen van kaas?

Een van de dingen die veel mensen in een muizenval stoppen, is kaas. Dit is helemaal geen gek idee, want je ziet immers op televisie en in films altijd dat mensen van kaas zouden moeten houden. Hoewel veel muizen wel kaas eten, is het niet zo dat dit ze dit het allerlekkerst vinden. Het kan dus zomaar zo zijn dat je met kaas denkt een goed lokaas muizen te hebben, maar dat het in theorie een beetje tegenvalt. Het kan dan slim zijn om voor iets anders te kiezen.

Chocolade en pindakaas

Muizen eten vrijwel alles, dus je kunt in principe van alles gebruiken om muizen te lokken. Vet en eiwitrijk eten met veel koolhydraten is echter vrijwel altijd een goed idee. Dit is dan ook de reden dat bijvoorbeeld pindakaas en chocolade vaak enorm goed werken. Nu kan het zo zijn dat je het zonde vindt om lekkere chocola te gebruiken als lokaas muizen. Je kunt in dat geval ook kiezen voor gewone boter of vet. Ook granen, noten en vette zaden kunnen vaak veel succes hebben.

Probeer verschillende lokaas muizen uit

Het is hoe dan ook slim om verschillende soorten lokaas muizen te gebruiken. Je weet immers maar nooit of jij nou net last hebt van muizen die wel enorm van kaas houden of misschien juist helemaal niet van de pindakaas zijn. Omdat het voor een groot deel van de muizen wel een goed lokmiddel is, kan het wel slim zijn om met dit soort vette en eiwitrijke spullen te beginnen. Met een klein beetje geluk heb je dan al meteen een goed lokaas gevonden.

 

Liever een diervriendelijke muizenval inzetten? Dat kan gewoon!