Stichting poes
Image default
Dieren

Krabpaal webshop steunt katten in het buitenland

Ben jij ook zo’n type die zo gek is van zijn of haar huisdier dat het je dier aan niets mag ontbreken? Veel katten in Nederland en België hebben het gelukkig erg goed. Ze maken deel uit van het gezin en horen er vaak helemaal bij. Heel anders is dat in landen zoals Egypte, Libanon en Syrië. Natuurlijk zijn in deze landen ook mensen die heel goed voor dieren zijn, maar dat zijn er helaas niet zo veel.

 

Deze drie katten uit het Midden Oosten hebben geluk gehad. Ze waren alledrie verwaarloosd, maar leven nu een goed leven in Nederland.

Met de verkoop van krabpalen steunen we goede doelen

In Syrië en Egypte wemelt het van de zwerfdieren. Het maakt niet uit waar je je bevindt en waar je om je heen kijkt, overal zie je sterk vermagerde honden en katten lopen. Vooral bij de afvalcontainers zie je veel zwerfdieren. Ze hopen daar toch nog ergens in een afvalzak een stukje brood of vlees aan te treffen. En wordt er een dier per ongeluk aangereden? Dan blijft deze gewond achter, net zo lang tot dat hij sterft.

Ik weet niet of we het de mensen in die landen kwalijk kunnen nemen dat er zo met dieren wordt om gegaan. De mensen hebben daar soms zelfs nauwelijks wat te eten. Ze hebben dus wel wat anders aan hun hoofd. Maar het is jammer dat kinderen al met de paplepel wordt ingegoten dat dieren vies zijn. Het is helaas niet de eerste keer dat ik kinderen met takken op een hond heb zien slaan. Maar volwassen mensen doen daar nog veel vreselijker dingen met dieren. Ze binden ze vast achter de auto en rijden dan door de straten, ze vergiftigen de zwerfhonden zodat deze een pijnlijke dood sterven en gooien kittens van het balkon.

Maar denk niet dat het in ons, zogenaamde beschaafde land, zoveel beter is. Ja huisdieren zoals katten en honden, zij hebben het over het algemeen genomen vrij goed hier. Maar de dieren, het vee dat achter de muren van de stal staan. Heb jij je wel eens gerealiseerd wat voor leven zij lijden? Dus voordat we allemaal met boze vingers naar mensen uit het Midden Oosten wijzen, ook hier in ons land is nog veel werk aan de winkel.

De Krabpaal webshop is ontstaan om het dierenleed in landen zoals Egypte, Libanon en Syrië iets te verbeteren. Het is een druppel op een gloeiende plaat. Maar niets doen is ook geen optie. Het bedrijf verkoopt dus krabpalen en met een deel van de opbrengst worden diverse projecten in het buitenland gefinancieerd. Zo hebben wij een jaar lang de huur van een dierenasiel in Cairo betaald, hebben we inmiddels al meer dan 50 krabpalen, 150 kattenmanden, 15 hondenrolstoelen en hulpmiddelen aan verschillende buitenlandse asielen gedoneerd en financieren wij af en toe ook hele trieste zaken zoals amputatie van pootjes of operatie’s van dieren die een ongeluk of mishandeling hebben overleefd.

Denk niet dat je de hoofdprijs betaald voor een krabpaal bij Krabpaalwebshop! Ik denk dat we één van de goedkoopste leveranciers in Nederland zijn! En met je aankoop van een kattenkrabpaal steun je dus ook indirect enkele goede doelen voor dieren. Ben je nieuwsgierig geworden naar de soorten krabmeubels wij verkopen? Neem dan maar eens een kijkje op de site.

https://www.krabpaalwebshop.nl/