Stichting poes
Image default
Dieren

Kattenvoer voor kittens?

Net zoals een baby anders eet dan een volwassene, eet een kitten ander voer dan een kat vanaf 1 jaar. De voeding voor kittens is rijk aan energie en licht verteerbaar. Kittens met heel veel energie hebben meer voeding nodig dan rustige kittens. Pas daarom de hoeveelheid voeding aan op het temperament van je kitten.

Hoe herken je een gezonde kitten

Wanneer een kitten een gezond eetpatroon heeft, dan voel je als het goed is de ribben van het beestje. Je moet ook de taille kunnen zien. Hoe lief een mollig katje er ook uitziet, laat je niet verleiden om je kitten teveel eten te geven. Dat is namelijk niet goed voor de groei en ontwikkeling. Daarnaast heeft je kitten als hij helemaal gezond is een schone vacht, een natte neus, schone ogen en oren en is hij nieuwsgierig en speels. 

Kattenvoer voor kittens

Vanaf 6 weken mag een kitten zowel droog voer als nat voer. Droog voer kan soms een beetje te hard zijn, daarom kun je brokjes het beste even weken in lauwwarm water. Kattenvoer voor kittens bevat een hoger eiwit- en vetgehalte. Dit is heel belangrijk voor een goede groei en ontwikkeling van de kitten. Zorg dat je goed onderzoekt welk kattenvoer het beste getest is. Het is ook raadzaam om voer te kopen met zo min mogelijk chemische toevoegingen.

Hoe vaak per dag eten 

Kittens geef je vijf tot zes keer per dag kleine hoeveelheden voer. Als de kitten één jaar oud is, dan hoef je je kat nog maar één tot twee keer per dag eten te geven. Je kunt er ook voor kiezen om van kleins af aan, altijd een bakje droogvoer te hebben staan. Een kitten eet dan als hij groter is, precies wat hij nodig heeft. Een goed eetpatroon is dan dus met de paplepel ingegoten. 

Water

Als je voor droog voer kiest, zorg er dan voor dat je ook een bakje water voor je kitten hebt staan. Plaats het liever niet naast het etensbakje. Hier houdt een kat niet van. Als je je kat echt wilt verwennen, dan koop je een speciaal drinkfonteintje. Katten zijn namelijk dol op stromend water!