Stichting poes
Image default
Auto’s en Motoren

Privé gebruik auto bij auto leasen

Stel dat je via zakelijk auto leasen een auto van de zaak wilt of mag gaan rijden. Dan heb je de keus: wel of geen bijtelling betalen voor de auto. Bijtelling is een bedrag wat aan de belastingdienst betaalt moet worden voor het privégebruik van een lease auto. Bij zakelijk auto leasen is dit heel gebruikelijk. Je krijgt een auto van je baas voor de afstanden die je voor het uitvoeren van je werk met die auto af moet leggen. Maar, je wilt diezelfde auto misschien ook als privé auto rijden. Dat is op zich geen probleem, zolang je baas er mee akkoord gaat en zolang er maar bijtelling voor wilt betalen aan de overheid.

Black box systeem voor registratie kilometers

Als je voor privé gebruik bij auto leasen het juiste bedrag aan bijtelling voor je auto betaalt is alles helemaal prima en volgens de wet goed geregeld. Je baas regelt een auto voor je via auto leasing en jij mag er mee rijden. Zowel voor je werk als privé. Lastiger wordt het als je de auto niet privé wilt of mag gebruiken. Voordeel is wel dat je dan geen bijtelling hoeft te betalen. Nadeel is dat je de gereden kilometers heel precies bij moet gaan houden. Dit kan je bijvoorbeeld doen door middel van een black box. Een apparaatje dat in de auto wordt ingebouwd en dat automatisch al je gereden kilometers registreert.

BKR voordeel privé gebruik zakelijke lease auto

Bij auto leasen kun je voordeel halen uit een auto regelen via je baas. Stel bijvoorbeeld dat je via private leasing een auto zou willen gaan leasen. Dan ga je naar een lease maatschappij. Die lease maatschappij zal zeker bij private leasing altijd eerst gaan kijken naar je financiële situatie die geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie. Dat kan problemen voor je opleveren als je al veel kredieten hebt of als je ergens een betalingsachterstand hebt. Of hebt gehad. Door de auto via je baas te leasen zal de lease maatschappij niet naar jouw eigen kredietwaardigheid kijken. En zo zul je toch wel in aanmerking komen voor auto leasen zonder BKR check.

https://www.autoleasecentrale.nl/