Stichting poes
Image default
Bedrijven

Dit zijn handige tips bij het energie besparen

In nederland gebruiken we allemaal energie. Al dat energiegebruik is de afgelopen tijd een stuk meer geworden. We gebruiken meer energie omdat we de laatste jaren veel meer apparaten erbij hebben gekregen. Al deze elektrische apparaten kan je niet gebruiken zonder stroom. We gebruiken steeds meer energie maar dat is niet nodig. Er zijn makkelijke manieren hoe je energie kan besparen. Energie besparen is niet moeilijk als je weet wat je moet doen. Er wordt vaak gedacht dat energie besparen lastig is. Maar als je op de juiste dingen let dan kan je al een heel eind komen.

LED-lampen

Als je energie wilt besparen dan zijn LED-lampen heel handig. Het is handig om LED-lampen aan te schaffen omdat dit veel energie bespaart. Deze manier van energie besparen is heel makkelijk, omdat je bijna niks hoeft te doen. LED-lampen zijn veel zuiniger dan gloei en halogeen lampen. De aanschafprijs van LED lampen is wel wat hoger maar dit heb je makkelijk terugverdient. LED verlichting is 85% zuiniger dan een gloeilamp en 75% zuiniger dan een halogeenlamp. Een LED lamp gaat ook nog eens veel langer mee dan een gloeilamp of een halogeen lamp. Je verdient je geld dus snel weer terug.

Sluipverbruik voorkomen

Sluipverbruik is de grootste valkuil bij het energie besparen. Dit komt omdat mensen niet doorhebben dat er sluipverbruik plaatsvindt. Mensen willen tegenwoordig steeds vaker energie besparen, maar dit gaat heel lastig als je niet let op het sluipverbruik. Sluipverbruik wilt zeggen dat een apparaat nog steeds stroom verbruikt terwijl jij denkt dat het apparaat uit staat en geen stroom verbruikt. Als een apparaat op stand by staat dan verbruikt het apparaat nog steeds stroom. Neem bijvoorbeeld een televisie. Als een televisie op stand by staat dan gebruikt de televisie nog 75% van de stroom. Het is daarom heel belangrijk dat je hier op let, want 75% is erg veel onnodig verbruik.