Stichting poes
Image default
Aanbiedingen

De beste ziektekostenverzekering voor je hond uitkiezen

Heb jij een hond, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe vervelend of het is wanneer je trouwe vriend zich even niet zo lekker voelt. Dit kan komen doordat hij iets verkeerds heeft gegeten, maar kan natuurlijk ook omdat er simpelweg iets anders aan de hand is. Een ongelukje zit in een klein hoekje en daarom is het verstandig om je hond direct vanaf het begin te verzekeren. Gezien het feit de kosten voor een ingreep flink in de papieren kunnen lopen, doe je er goed aan om hier direct mee aan de slag te gaan en je hierin te verdiepen. Vooral wanneer je een wat grotere hond hebt, kan het zijn dat je hond op latere leeftijd last krijgt van bepaalde gewrichten. Omdat het voor sommigen best lastig kan zijn een geschikte verzekering te vinden, hebben wij een aantal praktische tips die je hierbij kunnen helpen.

 

Verzeker je hond als pup

Wanneer je net een nieuwe hond krijgt, dan is het aan te raden om deze direct al pup te verzekeren. Doe je dit niet en kies je ervoor dit pas op latere leeftijd te doen, dan loop je het risico dat je een stuk meer betaald. Logisch natuurlijk, aangezien een hond op latere leeftijd meer risico heeft op eventuele gezondheidsklachten. Dit geldt overigens niet alleen voor de basisverzekering, maar ook voor de aanvullende verzekeringen. Heb je bijvoorbeeld een ras die op latere leeftijd last krijgt van een bepaalde aandoening, dan is het aan te raden dit al direct te verzekeren, zodat je op latere leeftijd hiervoor niet extra hoeft te betalen. Belangrijk is om kritisch te kijken naar het type verzekering dat je afsluit voor je trouwe viervoeter. Zo is een duurzame hondenverzekering belangrijk voor het welzijn van mensen, dier en milieu. Lees snel verder en we vertellen je alles over een duurzame hondenverzekering.

Vergelijk verschillende verzekeraars

Net als wanneer je je eigen verzekering wilt oversluiten naar een andere verzekeraar, is het ook bij een hondenverzekering aan te raden om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Het kan namelijk heel goed zijn dat de ene veel duurder is dan de andere. Om ervoor te zorgen dat jij een voordelige hondenverzekering kunt afsluiten, is het vergelijk van verschillende verzekeraars dus absoluut aan te raden. Let hierbij wel op dat je niet alleen kijkt naar de premie van de verzekering, maar ook de dekking en het eventuele eigen risico. Zo weet je namelijk zeker dat je bij een eventuele claim bij je verzekering niet voor een vervelende verrassing komt te staan. Soms kan het namelijk verstandiger zijn om maandelijks iets meer te betalen, dan dat je uiteindelijk een vele malen hoger eigen risico hebt.

 

Waarom kiezen voor een verzekering voor je hond?

Veel mensen vragen zich af waarom het is aan te raden om te kiezen voor een hondenverzekering. De belangrijkste reden om dit te doen is natuurlijk om te voorkomen dat je voor flinke kosten komt te staan. Een verzekering kost maandelijk vaak niet meer dan enkele tientallen euro’s, afhankelijk van het ras en gewicht van de hond. Een ingreep kost al snel honderden en zo niet duizenden euro’s. Door je hond direct te verzekeren, hoef je niet bang te zijn dat je deze kosten uit eigen zak hoeft te betalen.