Stichting poes
Image default
Electronica en Computers

Wat kun je doen met een leidingzoeker?

Wat kun je doen met een leidingzoeker?

Met de Beste leidingzoeker kun je ook de diep verborgen leidingen vinden. De standaard modellen gaan ongeveer tot 50 mm. Maar voor sommige klussen kan het ook nodig zijn dat je nog dieper wil zoeken. Er zijn daarom ook modellen die tot wel 150 mm diep een leiding op kunnen sporen. Voordat je dit apparaat aanschaft is het daarom ook wel belangrijk om de bouwtekeningen te hebben. Zo weet je ook precies hoe diep je moet gaan zoeken in het geval van een verbouwing. Je wil immers niet de hele vloer of muur eruit moeten halen voordat je op zoek kan gaan. Het is ook wel handig om voor een model te kiezen met een goede accu. Soms kan het een werkje zijn wat lang duurt omdat je niet vooraf weet of alle leidingen even diep verborgen liggen. 

Wij raden je daarom ook aan om voor een bekend merk te kiezen, zodat je ook op de accu kunt rekenen. Echter zijn er ook modellen met batterij. Deze gaan vaak veel langer mee, maar op de lange termijn kosten batterijen veel geld. Ook moet je op de mogelijkheden van een leidingzoeker letten. De goedkopere modellen zijn vaak alleen in staat tot het opsporen van metalen buizen. Maar voor een kleine meerprijs kunnen ze ook hout opsporen zodat je weet waar eventuele draag of steunbalken staan. In de praktijk is dit niet veel duurder en voor dat geld heb je dan ook een multifunctioneel apparaat.

Kies voor het best geteste product

Een verbouwing doe je vaak niet in een dag en vaak pak je de ruimtes een voor een aan als je een doe het zelver bent. Daarom is het belangrijk dat je een goed en degelijk apparaat hebt. Bij de leidingzoeker moet je dus ook goed op het label best getest letten. Hier staan vaak vele reviews bij van mensen die dit specifieke model in de praktijk hebben gebruikt. Dit label krijg je niet zomaar en daarom verklein je zo de kans op een miskoop. Soms is het iets duurder als het standaard model, maar het is zeker wel de investering waard.