Stichting poes
Image default
Mode en Kleding

Hoe werkt TOMS schoenen?

Toms schoenen zijn meer dan alleen maar een paar hippe loafers, wat blijkt uit de ontstaansgeschiedenis van het merk. In 2006 richtte Blake Mycoskie TOMS op nadat hij tijdens een reis door Argentinië uit de eerste hand de armoede in het land had gezien. Het viel hem met name op hoeveel kinderen zonder schoenen over straat liepen. Dit bracht Mycoskie op een idee.

Hij gebruikte de Argentijnse canvas Alpargata-schoen als model voor zijn Toms, en voor elk verkocht paar schenkt het bedrijf tot op de dag van vandaag een paar loafers aan kinderen in nood onder het motto “One for One”. In het eerste jaar verkocht Toms meer dan 10.000 paar en in 2010 verscheepte het bedrijf zijn miljoenste paar schoenen naar een kind in nood.

Vooral in de lente en de herfst zijn de klassieke lage schoenen van het merk erg populair. Ze zijn uiterst licht en ademend en zijn gemakkelijk te combineren. Sommige schoenen zijn uniseks en kunnen zowel door mannen als door vrouwen worden gedragen. Maar ook speciaal ontworpen modellen voor vrouwen, mannen en kinderen genieten al geruime tijd grote populariteit. Naast de canvas loafers die Toms schoenen beroemd hebben gemaakt, is het assortiment van het merk nu op vele manieren geëvolueerd. Voor mannen en vrouwen bijvoorbeeld biedt het merk nu ook laarzen aan die bij koudere temperaturen kunnen worden gedragen.

Nogmaals, met elke verkochte schoen kan een paar Toms naar een kind in nood worden gestuurd. Het ongewone ontwerp van de schoenen is ook een echte blikvanger. Voor vrouwen, bijvoorbeeld, biedt Toms espadrille wiggen die inspireren met het canvas in verschillende kleuren en etnische patronen. De laarzen voor mannen en vrouwen inspireren ook met deze look. Met de aankoop van een paar Toms schoenen bent u niet alleen modieus bij de tijd, maar steunt u ook een toegewijd hulpproject voor kinderen over de hele wereld.