Stichting poes
Image default
Aanbiedingen

Easywalker wandelwagen gids

Waarschijnlijk heb je veel vragen over de Easywalker Buggy. Bijvoorbeeld: hoe licht kunnen kinderwagens eigenlijk zijn en toch veilig en bruikbaar blijven? Zijn er specifieke soorten lichtgewicht kinderwagens voor pasgeborenen? En tenslotte, waar vindt je een lichtgewicht kinderwagen van hoge kwaliteit die aan je behoeften voldoet? In de gids van vandaag zullen we al deze vragen en nog veel meer beantwoorden, maar laten we eerst eens kijken wat eigenlijk een “lichtgewicht kinderwagen” is en wat deze term echt betekent.

Wat is een lichtgewicht wandelwagen?

Het spreekt voor zich dat een lichtgewicht kinderwagen minder weegt dan “standaard” kinderwagens. Dit is echter nog te vaag. Wat een lichtgewicht kinderwagen is, kan van persoon tot persoon verschillen. Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat elke wandelwagen die bedoeld is voor op reis of elke compacte wandelwagen die gemakkelijk kan worden opgevouwen tot een klein pakketje, een lichtgewicht wandelwagen is. Dit kan echter wel of niet het geval zijn, omdat de definitie van een lichtgewicht kinderwagen altijd neerkomt op het gewicht, niet noodzakelijkerwijs de grootte of veelzijdigheid. Met een Easywalker XS heb jij al deze functies.

Dit maakt het veel gemakkelijker om echt te definiëren, wat het betekent om een lichtgewicht kinderwagen te zijn. Standaard kinderwagens wegen gemiddeld tussen de 10 en 12 kilo. Grote, robuuste kinderwagens en veel dubbele of driedubbele kinderwagens kunnen meer dan 16 kilo wegen. Dit klinkt misschien niet als een groot ongemak, maar je zult verbaasd zijn hoeveel verschil een paar kilo kan maken.

Gelukkig bieden lichtgewicht kinderwagens (vaak aangeduid als reiswagens) veel meer dan een paar kilo verschil. De grens voor een lichtgewicht kinderwagen ligt meestal bij 19 kilo, en veel lichtgewicht kinderwagens wegen minder dan 15 kilo. Dit betekent dat je een kinderwagen kunt krijgen die minder dan de helft weegt van de meeste grotere opties op de markt.

Dus, wat doet dit eigenlijk voor jou? 

Eerst en vooral maakt het vervoer van je kinderwagen veel, veel gemakkelijker. Het dragen, opvouwen, inpakken en uitpakken van zware of zelfs standaard kinderwagens kan een heel gedoe zijn. Als je een kleine auto hebt of met het vliegtuig of het openbaar vervoer reist, kan het zijn dat een zwaardere, loggere kinderwagen niet eens in de daarvoor bestemde ruimte past. Daarom is een lichtgewicht, compacte wandelwagen de beste optie voor mensen die van plan zijn om hun wandelwagen buiten hun eigen omgeving te gebruiken.

Wat is de lichtste wandelwagen?

Het is moeilijk om de lichtste kinderwagen ter wereld te noemen. Er zijn letterlijk duizenden lichtgewicht kinderwagens op de markt die met elkaar concurreren met hun eigen slanke frames, kleine ontwerpen en lichtgewicht materialen, dus het is bijna onmogelijk om de lichtste kinderwagen aan te wijzen die nog functioneel en veilig is. De Koelstra Buggy is te verkrijgen in verschillende gewichten onder de 10kg.

 

Lichtgewicht Wandelwagens voor Pasgeborenen

Het vinden van goede lichtgewicht kinderwagens voor pasgeborenen kan lastig zijn. Aan de ene kant wil je er zeker van zijn dat je pasgeborene alle nodige steun en comfort krijgt die hij nodig heeft. Aan de andere kant heb je niet echt een enorme, logge, zware kinderwagen nodig voor een kleine baby. Helaas zijn veel zware kinderwagens de enige die volledige hoofd- en neksteun bieden aan pasgeborenen. Dit is te wijten aan het feit dat de meeste lichtgewicht kinderwagens kleiner zijn en minder functies hebben.

De gemiddelde lichtgewicht kinderwagen heeft bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om helemaal achterover te leunen. Dit is een belangrijke functie voor baby’s, die de juiste hoofdsteun nodig hebben en meestal in een liggende positie moeten worden vervoerd. Dus als jouw baby nog niet rechtop kan zitten, wil je zeker een wandelwagen die volledig achterover kan leunen.

 

https://www.filmsinfo.nl/online/youtube-filmpjes-ideaal-voor-handleidingen-en-gebruiksaanwijzingen/