Stichting poes
Image default
Winkelen

Cirkelzagen met geleiderails: 5 redenen waarom u ervoor moet kiezen

Heeft u binnenkort een klus voor de boeg waarbij u duidelijke, rechte lijnen moet zagen? Zoek dan niet verder naar alternatieven – een cirkelzaag met geleiderails is precies wat u nodig heeft. Met een cirkelzaag met geleiderails zorgt u voor precies de resultaten zoals u die verwacht. Hieronder leggen we u uit wat een cirkelzaag met geleiderails is, waarom het gebruiken hiervan zo voordelig is en welke cirkelzaag met geleiderails u het best kunt kopen.

Wat is een cirkelzaag met geleiderails

Een cirkelzaag met geleiderails is een uitvoering van de cirkelzaag, waarbij er een extra geleiderail bijgevoegd is. Deze geleiderail plaatst u aan de zijde van het materiaal dat u wilt zagen. De cirkelzaag wordt zo geleid langs de geleiderail, waardoor het materiaal op exact dezelfde afstand gesneden kan worden. Op deze manier is het simpel om een rechte lijn te zagen.

Waarom het gebruiken van een cirkelzaag met geleiderail voordelig is

Het gebruiken van een cirkelzaag met geleiderail biedt vele voordelen ten opzichte van het gebruiken van een cirkelzaag zonder geleiderail. Hieronder hebben we de voornaamste voordelen voor u op een rijtje gezet:

1. Recht zagen

Door een cirkelzaag met geleiderail te gebruiken bent u verzekerd van rechte zaagsneden. De geleiderail voorkomt dat de cirkelzaag haaks op uw materiaal houdt, waardoor de juiste duidelijke lijnen worden gesneden.

2. Sneller en gemakkelijker te bedienen

Het bedienen van een cirkelzaag met geleiderail is een stuk makkelijker dan het bedienen van een cirkelzaag zonder geleiderail. De geleiderail voorkomt dat u handmatig steeds bijgesteld heeft te worden om verkeerde lijnen te voorkomen.

3. Minder warmteontwikkeling

Omdat u minder kracht moet hanteren bij het zagen met een cirkelzaag met geleiderail, zoals de geleiderail het materiaal voortbeweegt, is er minder warmteontwikkeling. Met minder warmteontwikkeling zorgt u er bovendien voor dat uw materiaal langer meegaat.

4. Veiliger

Door een cirkelzaag met geleiderail te gebruiken voorkomt u dat u het materiaal stukmaakt of verbrandt. Omdat u de cirkelzaag automatisch voorgeschreven lijnen laat volgen, kunt u bovendien uw klus sneller afkrijgen.

5. Schaalbaarheid

Een cirkelzaag met geleiderail is schaalbaar. U kunt er langere stukken materiaal mee zagen dan wanneer u een cirkelzaag zonder geleiderail gebruikt. Hierdoor krijgt u precies de gewenste afmeting van het materiaal.

Welke cirkelzaag met geleiderail is het beste

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat vooral Makita en Bosch cirkelzagen met geleider according aan veel professionals zijn. Ook van consumentenkant krijgen beide merken gunstige reviews.

Conclusie

Cirkelzagen met geleiderails zijn een musthave voor elke bouwer. Er zijn veel voordelen bij het gebruiken van een cirkelzaag met geleider: precies, snel, veilig en schaalbaar. Makita en Bosch zijn volgens vele professionals de cirkelzagen met geleiderails die het beste resultaat bieden. Wil u de top 10 beste cirkelzaag met geleiderails kopen? Klik dan hier.